google.com, pub-2691688792875621, DIRECT, f08c47fec0942fa0

hamilelik testi nasıl yapılır

Eczaneden aldığınız ev tipi hamilelik testi nasıl yapılır biliyor musunuz ? Hamilelik testinin sonucu nasıl anlaşılır ?

Hamilelik Testi


Hamilelik şüphesi içerisinde olan anne adayları ilk etapta baş vurdukları yöntem evde gebelik testi yapmaktır.Peki gebelik testi ne zaman ve nasıl yapılmalıdır. Hamilelik sonrası 4 günü geçmiş döllenmiş yumurta HCG adı verilen bir hormon salgılamaktadır.

Ev tipi gebelik testi yapmanın en uygun zamanı sabah saatleri dir. Sabah idrarınızla testi yapmalısınız. Eczaneden aldığınız test aletlerinin bazıları, test çubuğunu idrar akışına doğru tutarak, bazıları ise idrarı bir kaba koyduktan sonra test çubuğuna damlatarak gebelik testi yapılmaktadır. Almış olduğunuz testin aletinin yönlendirmelerini dikkatli bir şekilde okuyarak teste başlamalısınız. Özellikle testin süresinin geçmemiş olmasına dikkat edininiz. 

Test çubuğu üzerinde hemen hemen hiç belli olmayan, silik bir görüntü ortaya çıkması ne anlama gelir? Bu testlerde pozitifin yanlış çıkma ihtimali çok düşüktür. Silik bir pozitif çizgisi çıkması hamile olduğunuz şüphesini güçlendirir. Bu durumda iki ya da üç gün bekleyip yeniden idrar testi yapabilir veya derhal kan testi yaptırmak için laboratuvarın yolunu tutabilirsiniz.





Gebelik test sonucu nasıl anlaşılır?

Test cihazına damlatılan idrardan bir süre sonra, ilk başta silik bir görüntü sonra daha net bir görüntü ile karşılaşırsınız. Bu testlerde pozitifin yanlış çıkma ihtimali çok düşüktür. Hamlile olduğunuzu gösteren pozitif çizgisi çıkması hamile olduğunuz şüphesini güçlendirir. Durumu netleştirmek için bir kaç gün sonra bir test daha yaptırabilir yada kan testi yaptırarak kesin sonucu öğrenebilirsiniz.

Burada unutulmaması gereken bir nokta da ,özellikle gebeliğin ilk günlerinde bazı gebelik testleri negatif sonuç verebilir. Bu gibi durumlarda gebelik belirtileri ve adet görmeme olayı da devam ediyorsa bir Kadın Doğum uzmanına başvurulmalıdır. Kadın Doğum uzmanı gerekirse kan testi ve ultrason gibi yöntemlerle gebelik yönünden incelemeler yapabilir.Aynı şekilde gebelik testi pozitif ise de ileri tetkik ve inceleme için de bir Kadın Doğum uzmanına başvurulmalıdır.

Testi yapmadan önce idrar ne süre ile tutulmalıdır? 

Testi yapacağınız gün ne kadar geçse idrar tutmanız gereken süre o kadar azdır. Örneğin beklediğiniz adet kanaması 1 hafta geçmiş ise idrar tutmadan herhangi bir zamanda testi yapabilirsiniz. Ancak adet kanamasını beklediğiniz gündeyseniz ya da adet kanamanız 1-2 gün geciktiyse bu durumda 4 saat idrar yapmayıp daha sonra testi yapmalısınız.




0 yorum:

Yorum Gönder

 
Nasıl Yapılır ? © 2013 | Plantilla diseñada por Ciudad Blogger