google.com, pub-2691688792875621, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Makale Nedir - Makale Nasıl Yazılır

Makale Nedir ? Makale Nasıl Yazılır ?

Makale bir konu hakkında bir vermek yada bir görüşü savunmak için alanında uzman bir kimselerce yazılan, belli uzunlukta, başlıklı ve imzalı yazılardır.

Benzersiz ve özgün makale yazma konusunda tecrübeli makale yazarlarımız SadeceOn’da en kaliteli hizmetleri sunmak için sizi bekliyor. Kaliteli makaleler sayesinde sitenizi hızla yükselişe geçirebilir, arama sonuçlarında üst sıralarda yer almasını sağlayabilirsiniz. 10 liradan başlayan fiyatlarla kaliteli seo uyumlu içerik hizmeti alarak, SadeceOn güvencesinde alışverişinizi yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz!

Makalenin en temel amacı bir konu hakkında bilgi vermektir. Bu sebepten ötürü makale yazmaya başlamadan önce yazmayı düşündüğünüz konu hakkında belli bir araştırma yapmış ve yeterli ölçüde bilgi toplamış olmanız gerekmektedir. Hiç kuşkusuz makale yazmak için gerekli bilgiyi toplamak makale yazmaktan daha uzun sürmektedir.




Makale Nasıl Yazılır

Makale yazmaya başlamadan önce yazınızı Giriş, Gelişme ve Sonuç olarak üçe ayırmanız gerekmektedir. Bu sayede anlatılmak istenen düşünce daha net daha belirgin bir şekilde ortaya çıkacaktır.

Giriş :
Giriş bölümünde makalenin konusu hakkında okuyucuya kısaca bir birli verilmesi gerekmektedir. Bu bölüm makalenin en kısa bölümü olup, okuyucuya devam edecek olan yazı hakkında net bir konu bilgisi vermektedir.

Gelişme : 
Gelişme bölümünde ise artık konu hakkında detaylı bilgi vermeye başlamış olmanız gerekmektedir. Düşüncenizi destekleyen örnekler, makaleyi zenginleştirecektir.Düşüncenizi  haklılığını ortaya tüm delilleri gözler önüne sermek ve çeşitli yazım yöntemlerine başvurmak yazının etkili olmasında faydalı olacaktır.Gelişme bölümü makalenin ana gövdesini oluşturur ve bu yüzden ne kadar çok bilgi verilirse makalenin doğruluğu, güvenirliği ve inandırıcılığı artar.

Sonuç :
Gelelim sonuç bölümüne; Bu bölümde yazar düşüncesi hakkında küçük bir derleme yapabilir. Ama unutmamalıdır ki bu bölümün de giriş bölümü gibi kısa ve net olması gerekir. Tüm bu bölümler oluşturulduktan sonra makaleye bir başlık vermek gerekir.Başlığın dikkat çekici olması, anlatılmak istenen konuyu ve anlatılanları en iyi şekilde yansıtması son derece önemlidir.Okuyucuyu yazıya çekecek olan başlıklar dır.

Makale Yazmak için öncelikle fikir edinmeli ve bu fikri geliştirmeliyiz: Bir makale yazarken, yada yazmaya karar verirken o konu hakkında bolca araştırma yapmak ve farklı görüşlerden istifade etmek yazınızı zenginleştirecektir. Bu yüzde web sitesi gezerken, kitap yada gazete okurken mutlaka not almayı unutmayın. Bu notları alırken bir yandan da makaleniz için başlık düşünmeye başlamalısınız. Çünkü başlık bulmak en zor ve en uzun işlerden birisidir. Ayrıca aklınıza fikri geliştirmeden o konuyu enine boyuna araştırmadan, gelişigüzel yazmaya başlarsanız başarı ihtimaliniz o denli düşük olacaktır.


Son olarak makale yazmak için kısaca neler gerekli sıralayalım.

-Fikir, Düşünce, Konu
-Araştırma ve Geliştirme
-Konu bölümlerinin düzenlenmesi
-Etkileyici kelimeler cümleler
-Kısa anlaşılır net olma
-Sabır

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Nasıl Yapılır ? © 2013 | Plantilla diseñada por Ciudad Blogger