google.com, pub-2691688792875621, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Sonsuzluk İşareti Nasıl Yapılır

Sonsuzluk işareti nasıl yapılır ? Klavyede hangi tuşları kullanırsak sonsuzluk işaretini pratik yoldan yaparız. Sonsuzluk işareti matematik de kullanılan ifadelerden dir. Yan yatmış sekiz 8 olarak ta tanımlanmaktadır.


Sonsuzluk İşareti Kopyala : 

Sonsuzluk ∞ işareti doğum ile ölümü arasındaki yaşamından sonrada sonsuza kadar unutulmayacağı anlamı vermektedir. Klavyemizde işareti yapmak için Alt Tuşu  basılı tutarak 8734 tuşlamanız gerekmektedir. Fakat bazı windows sürümlerinde bu kombinasyon çalışmamaktadır. Bu sorunu aşmak ve kesin çözüm için Karakter Eşlemini kullanmanızı öneririm. 

Çünkü Alt + 8734 tuşlarını yada Alt+ 236 kullandığımızda karşınıza ∞ işareti yerine ▲ işareti yada ì çıkmaktadır. 

MacOS işletim sisteminde bu işareti yapmak için Alt + 5 (Option + 5) tuş kombinasyonunu kullanabilirsiniz.

Cep telefonunda sonsuzluk işareti yapımı için varsayılan klavyelerde karakter bulunmamaktadır.Yapmak için yukarıdan kopyalayabilirsiniz.




Bu yüzden;

Başlat düğmesine tıklayınız ve arama kutusuna "Karakter Eşlem" yazınız 
Daha sonra arama sonuçlarında programı çalıştırmanız yeterli olacaktır. Karşınıza tüm karakterlerin olduğu bir ekran çıkacak burada kopyala yapıştır yaparak sonsuzluk karakterini alabilirsiniz.




Karakter Eşlem dosyasında alttan 23. sıra soldan sağa 16. sütunda sonsuzluk karakterini bulabilirsiniz. Sıralar arasında kolayca gitmek için klavyenizin ok tuşlarını kullanabilirsiniz.Burada karakterin üstüne çift tıklayarak seçimi gerçekleştirebilir daha sonra kopyala tuşuna basarak işaretimizi kopyalayabilirsiniz.





0 yorum:

Yorum Gönder

 
Nasıl Yapılır ? © 2013 | Plantilla diseñada por Ciudad Blogger