google.com, pub-2691688792875621, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Saç Nasıl Uzar

Saç Nasıl Uzar ve Sağlıklı Saç Bakımı Nasıl Yapılmalıdır.

Saçlarımız ayda yaklaşık yarım santim ile 2.5 santim arasında uzamaktadır. Bu farklılıkların bir çok nedeni olabilir genetik nedenlere bağlı olabileceği gibi, doğru saç bakımı ve doğru beslenme ile bu tür farklılıklar görülebilir. Peki sağlıklı bir saç nasıl uzar ve bakımı nasıl yapılır. 

Öncellikle saçlarımızın uzamasına engel olabilecek nedenleri azaltmamız gerekmektedir.BUnların başında vitamin eksiklikleri, sık sık saçlarımızı boyatmak, saç kurutma makinesini aşırı kullanmak gibi saçımızı yıpratan uygulamalar saçlarımızın yıpranmasına ve sağlıklı uzamasına engel olabilir. 




Saç Uzatma Yöntemleri


Saçlarımızı kısa sürede hızlı bir şekilde uzamasını istiyorsanız. Çabuk saç uzatan önerilerini dikkate almalısınız. Unutmamalısınız saç bakımı saç köklerinden başlar. Saç telleri ne kadar iyi, ne kadar parlak görünürse görünsün saç diplerine gereken özeni vermezseniz saçlarınız bir süre sonra zayıf ve yıpranmış bir görünüme kavuşur. Saç köklerini güçlendirmek için; 

- Saç derisini temiz tutarak bakteri, yağ oluşumunu engellemek 
- Düzenli masaj yaparak kan dolaşımını arttırmak 
- Doğal yağlar kullanarak kurumasını engellemek. 
- Mümkün olduğunca stresten uzak durun.
Bu kulları uygularsanız saç köklerini güçlendirmiş ve saçlarınızın sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlamış olursunuz.

- İçeriğinde nemlendirici özellikli shea veya avokado yağı bulunan şampuan ve saç kremlerini kullanmayı deneyin. 
- Saç derisinde biriken kir, yağ ve ölü hücre katmanları saçlarınızın uzamasına engel olabilir, bu sebeple saç derinize masaj yapın.Bunun için yumuşak uçlu saç fırçası kullanabilirsiniz.
-Saçların hızlı uzaması için günde 1.5-2 litre kadar su içmek gereklidir. Su saçların hızlı uzamasını sağlar. Ayrıca bol nem kazandırarak sağlıklı hale getirir.
-Saçlarınızın kırıklarını düzenli olarak temizletin.
-Saçlarınızı çok sıcak su ile yıkamayın. Aşırı sıcak su, saç derisinde bulunan tüm yağı atar. Böylece saç beslenemez ve uzaması engellenebilir. Saçınızda uygun nemlendirici kullanın 
-Saçınızı ıslakken fırçalamayın onun yerine kalın dişli bir tarak kullanmayı tercih edin.
-Saçlarınıza uygulayacağınız çeşitli bakım kürleri ile daha dolgun saçlara kavuşabilirsiniz. (Örneğin havuç kürü)




Saç Nasıl Uzar - Kürler

Yemek kaşığı çörek otu ve susam otunu, 1 yumurta sarısı ile karıştırıp saçınıza sürün, 15 dakika bekletin. Sonra saçlarınızı ılık su ile durulayın. Bu kürü, haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.

Bir adet turpu rendeleyip suda yarım saat kadar pişirip süzün. Elde ettiğiniz turp suyuna yumurta sarısı ilave edip iyice çırpın. Bulamaç haline geldikten sonra saçlarınızı ovarak yıkayın.

Yarım olgun avokadoyu çatal ile iyice ezin. İçine bir çorba kaşığı üzüm çekirdeği yağı ve bir çorba kaşığı soya yağı katıp iyice karıştırdıktan sonra saç diplerine iyice yedirerek sürün. Daha son a başınıza önce mutfakta kullandığınız streç filmden bir kat sarın onun üzerine de ılık havlu sarıp 1 saat bekleyin. Son olarak saçınızı yıkayıp durulayın.

Bir kahve fincanı sıcak suyun içine bir kahve fincanı keten tohumu yağı, yarım limon suyu katarak ocağa koyun ve kaynamaya başlayınca hemen ocaktan alın. Başınıza sürebileceğiniz sıcaklığa gelince ılık olarak saçlarınıza sürüp yukarıdaki gibi streç film ve havlu ile sarın. Bir saat sonra saçınızı yıkayıp durulayın.








0 yorum:

Yorum Gönder

 
Nasıl Yapılır ? © 2013 | Plantilla diseñada por Ciudad Blogger