Aşılama Nasıl Yapılır
Aşılama Nedir ? Aşılama Nasıl Yapılır ?Gebelikte aşılama yöntemi uzun bir süre hamile kalamamış kadınlara uygulanan oldukça basit bir yöntemdir. Basit bir dille anlatılmak gerekirse erkekten alınan meninin vajina yada rahmin içerisine bırakılmasıdır.
Aşılama Nasıl Yapılır
Doğal yollarla gebe kalamamış çiftlerin bu yöntemi kullanarak gebe kalma ihtimali istatistiklere göre %20 oranında artmaktadır. Sık kullanılan yöntem ise sperm hücreleri, uygun şekillerde ayrılarak gelişmiş enjektörler yardımı ile rahmin içine bırakılır ve bu şekilde daha yüksek ihtimalli döllenme sağlanmış olur. Aşılama oldukça basit ve günümüz teknolojisine göre hastanın ağrı çekmeden gebe kalmasını sağlayan yöntemdir. Ancak şunu aklımızdan çıkarmamak gerekir aşılama yöntemi erkekte sperm ve kadında yumurta üretimi mevcut ise uygulanabilmektedir. Eğer bu iki durumdan bir tanesinde rahatsızlık mevcut ise öncelikle bu sorunun giderilmesi gerekmektedir. Aşılama işleminin başarısız olma ihtimaline karşın çiftlerin hazırlıklı olması ve hekimin tüm tavsiyelerine uyması gerekmektedir. Aşılama uygulaması esnasında verilebilecek hatalı bilgiler her zaman hastanın kendi sağlığı bakımından tehlikelidir.
Aşılamadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler
Aşılama yapmaya karar veren çiftlerin öncelikle dikkat etmesi gereken noktaların başında erkeğin sperminin verimli ve aktif olabilmesi açısından son 48 saat boyunca sperm sayısını olumsuz etkileyecek hiçbir ilaç, sigara ve alkol içmemesi gerekmektedir. Anne adayının da vajinal bölgeye aşılama öncesinde (48 saatlik süreç boyunca) hiçbir şekilde krem yada losyon türünde madde ve ilaçları uygulamamış olması gerekmektedir. Mutlaka uyulması gereken kuralları aşılama sürecin öncesinde ve sonrasında doktorunuza sormalı ve tavsiyelerine uymalısınız. Eğer kafanıza takılan bir soru var ise doktorunuza sormaktan çekinmeyiniz.
Aşılanma Süreci ve Aşılama Nasıl Yapılır
Aşılanma sürecinde çiftlerin özellikle de anne adayımızın korkmasını gerektirecek hiçbir işlem bulunmadığını bir kez daha söylemekte fayda var. Aşılama işlemi bittikten sonra anne adayı bir müddet dinlenir. Bu süre zarfında anne adayı hayatına normal bir şekilde devam edebilir. Aşılama işlemi yapılırken anne adayı muayene pozisyonu alınır, daha sonra kadının vajinal bölgesine ilk önce enjektörün rahim içine sorunsuzca ulaşması için gerekli ekipmanlar konulur. Enjektör yardımı ile önceden babadan alınan meni birkaç saniye içinde kadının rahmine püskürtülür. Böylelikle aşılama işlemi bitmiş olur.
Aşılama işleminden sonra herhangi bir sorunla (az da olsa karşılaşılan durum ağrı dır ) karşılaşırsanız mutlaka hekiminize gitmelisiniz. Gebelik aşılanması sonrasında meydana gelen şikayet ihtimali az da olsa, bazen karşılaşılmaktadır.
0 yorum:
Yorum Gönder