google.com, pub-2691688792875621, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Alkali Su Nasıl Yapılır

Alkali su nasıl yapılır? 

Hiç şüphesiz vücudumuz sağlığı hepimiz için çok önemlidir. Asitli içecekler, kızartmalar, mayonez ve ketçaplar ve daha pek çok gıdanın içerisinde yer alan asitler sağlığımızın bozulmasına neden olmaktadır. Vücudumuzun sağlığınız ve dengesini bozan asitlerden arınmanın en etkili yöntemi alkali su içmektir. Vücudumuzun sağlıklı ve düzenli çalışabilmesi için bazı belli başlı işlemler ve kurullar vardır. Vücudumuzun %70 su ile kaplı olması Ph değerimiz ne kadar önemli olduğunun kanıtıdır. Bağışıklık sistemimizi ayakta tutacak olan ph değerimizin yaklaşık 7,4 civarında olması gerekmektedir.

Tamda bu konta da aldığımız besin maddelerinin alkali olması ve bunun yanı sıra alkali su ile vücudun desteklenmesi şarttır. Hücrelerimizin yenilenmesi, hızlı ve kolay zayıflayabilmek, daha sağlıklı olmak, enerjik olmak ve formda kalabilmek için alkali suya ihtiyacımız vardır. 

Peki Alkali Su Nasıl Yapılır ve Alkali Suyun Faydaları nelerdir ? Suyumuzu alırken pekde dikkat etmediğimiz fakat bilinçli tüketicilerin gözünden kaçmayan sudaki kalite kontrol etmek için yüzey gerilimine bakmak gerekir. Alkali su ile tanımlanacak olan sular yüzey gerilimi açısından az olan sulardır. Oldukça iyi emilebilme özelliğine sahip olan ve vücutta ihtiyaç duyulan hücrelere çok daha kolay ulaşabilen alkali sular vücudumuza büyük fayda sağlayacaktır. 




Peki Alkali Su Nasıl Yapılır ?

Alkali su hazırlarken dikkat etmeniz gereken günlük taze olarak hazırlamanız dır. Kullanımının da taze iken yapılması tavsiye edilmektedir. Alkali su hazırlamak gayet kolay ve basittir.Yalnızca karbonat ve suya ihtiyaç vardır.Eczaneden alınacak olan karbonat ile mümkünse iyi kalitede hazır su eşliğinde hazırlanmalıdır. 2 litre su içerisine yalnızca bir yemek kaşığı eczaneden almış olduğumuz karbonatı koyarak taneler tam anlamı ile eriyene kadar karıştırıp çözeltiyi hazırlamamız gerekir. Kullanılacak su miktarına göre ölçüler arttırılabilir.


Alkali Su Nasıl Yapılır Ahmet Maranki

Hem Ahmet Maraki hemde İbrahim Saraçoğlu alkali suyu tavsiye etmektedirler.Yapımı diğer tariflerden farksız ve yine basit ve pratik tir. Ahmet Maranki alkali su tarifi ile vücudunuzdaki asitlerden kurtulun. Ahmet Maranki alkali su hazırlamak için 2 litre suya yarım tatlı kaşığı İngiliz karbonatı atıp karıştırın. Alkali suyu çay yaparken, kahve yaparken kullanabileceğiniz gibi, sade içerekde tüketebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Nasıl Yapılır ? © 2013 | Plantilla diseñada por Ciudad Blogger