google.com, pub-2691688792875621, DIRECT, f08c47fec0942fa0

saç ekimi nasıl yapılır

Saç Ekimi Nasıl Yapılır? Saç Ekimi ? Fue Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç dökülmesi yaşamış kişilerin yeniden eski görünümlerine kavuşmalarının tek çözümü günümüzde sadece saç ekimi ile mümkün olmaktadır. Saç ekimi işlemi uzman bir ekip tarafından doğru şekilde yapıldığında sonuçları çok gayet başarılı olmaktadır.Saç ekimin bir diğer adı da, kıl kökü nakli dir. Saç ekimi, kısaca saçların yoğun olduğu bölgeler olan ense ve yan kısımdan alınan saç köklerinin saha seyrek olan boş bölgelere ekilmesi işlemidir.Operasyon özellikle doğal ve sağlıklı saç sonuçları verdiği için oldukça tercih edilen bir yöntemdir etkisi de kalıcı dır. 

Saç ekimi öncesi görsel olarak planlama yapılması gerekir.Burada hastanın fotoğraf arşivi için birçok cepheden fotoğrafı çekilmelidir. İyi bir planlama hem hasta hem de hekim açısından rahatlatıcı bir operasyona zemin hazırlar. Birçok hasta bu konunun ehemmiyeti hakkında bilgi sahibi değildir. Bu sebeple operasyonu basite indirgeme yanlışlığına düşebilir.

Saç ekiminde başarının kriterleri;

  • Verici ve nakil yapılacak bölgede cilt ve saç hücrelerinin sağlığı 
  • Nakil yapılacak alının büyüklüğü 
  • Verici bölgedeki saç sıklığı ve saç teli kalınlığı 
  • Saç ekimini yapacak hekim ve ekibinin tecrübesi 
  • Verici bölgedeki saçlı alanın büyüklüğü yani yüz ölçümü 
  • Saç ekimini yaptıran kişinin hekim önerilerine uymada göstereceği titizlik
  • Hastanın genel sağlığı 

Saç Ekimi Nasıl Yapılır

1. Aşama; yaklaşık bir saat sürmektedir. Ense bölgesindeki saçların tıraş edilmesi ile başlanır. Bu aşamada ayrıca göğüs, sırt, bacak ya da ense bölgesi olarak saç köklerin alınacağı bölgeler tespit edilir. Saç köklerinin alınacağı bölge lokal anestezik ilaçlar ile uyuşturulur. Özel bir iğne aracılığıyla yapılan bu işlem esnasında hastaya ağrı hissettirilmez ve ilgili alanların uyuşturulması ortalama 3 – 5 dakika kadar sürer. Operasyon boyunca hiç ağrı hissetmeyen hasta operasyondan sonra da büyük çoğunlukla ağrı kesici bir ilaç kullanmak zorunda kalmaz.

2. İkinci aşamada verici bölgeden kullanılacak saç kökleri elde edilir ve bu aşama yaklaşık üç saat sürer. Saç kökleri saç ekim robotu, mikro motor ile tek tek alınır. Doğal, ekim yapıldığı belli olmayan bir görüntü oluşması için alınan birli saç kökleri ile ön saç çizgisine ekim yapılmalıdır. Alınan saç köklerinin rahat bir şekilde sayılabilmesi için saç köklerinin alım aşaması tamamlandıktan sonra saç kökleri özel bir solüsyon içerisine 100’lik gruplar halinde yerleştirilir.

3. Aşamada alınan saç köklerinin ekimi yapılır.Operasyon yaklaşık olarak üç saat sürer. Ekilecek olan saç kökleri dağlımı ile ilgili son bir kez hasta ile birlikte değerlendirme yapılır. Belirlenen ön saç çizgisinin bulunduğu bölgeden itibaren ekim yapılacak alan tamamen lokal anestezik ilaçlar ile uyuşturulur. Saç köklerinin çapı ve saç köklerinin olması gereken derinlik hesaplamaları yapıldıktan sonra saç kökleri için özel hazırlanan lateral slit ile saç köklerinin yerleştirileceği yuvalar (kanallar) açılır. Kanal açma işlemi saç ekiminin en önemli kısmını oluşturmaktadır.

FUE tekniği ile saç ekimi, çok az kesi işlemi yapıldığından bazı avantajlara sahiptir. Bu avantajların en önemlisi saç ekiminin kolay ve çabuk ve acısız yapılmasıdır. Bu teknikte dikiş işlemine ihtiyaç olmaz, iyileşme de daha hızlı gerçekleşir. Bütün bu avantajlar operasyon süresini kısaltan faktörlerdir. Saç özelliğine göre saç ekimi ve süresi Saçın özellikleri, saç ekiminin süresini etkiler. Saçların dalgalı, saç telinin kalın olması, saçın koyu renkli olması durumunda daha az sayıda gireftin ekimi ile tatminkar sonuçlar alınabildiğinden operasyon süresini kısaltır. Saçsız alanın azlığı da yapılan işlemi ve operasyon süresini azaltacaktır. Saç telinin çok ince, düz ve açık renkli olması operasyon süresini hatta bazen yapılacak seans sayısını artırır. Operasyon süresi doğrudan başarıyı tayin eden bir ölçü değildir. Saç ekimi öncesi hazırlıklar Saç ekimine yaptıracak kişi operasyonun bir hafta öncesinden kendini hazırlamalıdır. Kan sulandırıcı ilaçlar kesilmeli, alkol ve sigara kullanılıyorsa bunlar da kesilmelidir. Alkol ve sigaranın dolaşım bozukluklarına neden olduğu unutulmamalıdır. Alkol ve sigara kullanımı başarılı sonuç alınmasını olumsuz etkiler. Operasyona gitmeden önce saçlar yıkanmış olmalı saçlara sprey gibi kimyasallar sürülmemelidir.


FUE SAÇ EKİMİ


Fue saç ekimi tekniği ile çok az kesim işlemi yapıldığından bazı avantajlara sahiptir. Bu avantajların en önemlisi saç ekiminin kolay, hızlı ve acısız yapılmasıdır. Bu teknikte dikiş işlemine ihtiyaç olmaz, iyileşme daha hızlı gerçekleşir. Bütün bu avantajlar operasyon süresini kısaltan faktörlerdir. Saç özelliğine göre saç ekimi ve süresi Saçın özellikleri, saç ekiminin süresini etkiler. Saçların dalgalı, saç telinin kalın olması, saçın koyu renkli olması durumunda daha az sayıda gireftin ekimi ile tatminkar sonuçlar alınabildiğinden operasyon süresini kısaltır. Saçsız alanın azlığı da yapılan işlemi ve operasyon süresini azaltacaktır. Saç telinin çok ince, düz ve açık renkli olması operasyon süresini hatta bazen yapılacak seans sayısını artırır. Operasyon süresi doğrudan başarıyı tayin eden bir ölçü değildir. Saç ekimi öncesi hazırlıklar Saç ekimine yaptıracak kişi operasyonun bir hafta öncesinden kendini hazırlamalıdır. Kan sulandırıcı ilaçlar kesilmeli, alkol ve sigara kullanılıyorsa bunlar da kesilmelidir. Alkol ve sigaranın dolaşım bozukluklarına neden olduğu unutulmamalıdır. Alkol ve sigara kullanımı başarılı sonuç alınmasını olumsuz etkiler. Operasyona gitmeden önce saçlar yıkanmış olmalı saçlara sprey gibi kimyasallar sürülmemelidir.

  • Saç köklerinin alınacağı alan lokal anesteziyle uyuşturulur. 
  • Kıl kökleri özenli bir şekilde toplanır. 
  • Donör bölge, 7 gün içerisinde herhangi bir iz bırakmadan iyileşir.
  • Diğer tekniklerin aksine bu işlemde dikiş kullanılmaz. 
  • Mikro cerrahi aleti, çıplak gözle görülemeyen küçük kesiler oluşturur. 
  • Alınan saç kökleri, bu bölümlere özenle yerleştirilir. 
  • Saç köklerinin alındığı bölge, yedi gün içerisinde iyileşir. 
  • 1. Ayda saç kılları uzamaya başlar. 
  • 2. Ayda doğal görünümlü saçlar oluşmaya başlar. 
  • 4. Ayda bu doğal görünüm daha da gelişir ve hayatınız boyunca sürecek doğal görünüm yakalanmış olur. Operasyon sonrası hiçbir neşter, yara ya da dikiş izi kalmaz. 

Saç Ektiren Ünlüler















0 yorum:

Yorum Gönder

 
Nasıl Yapılır ? © 2013 | Plantilla diseñada por Ciudad Blogger