google.com, pub-2691688792875621, DIRECT, f08c47fec0942fa0

marka tescili nasıl yapılır

Marka Tescili Nedir 

Nasıl Yapılır ? 

Çağımız şirketlerin gücü artık sahip oldukları maddi varlıklardan ziyade markalarının değeriyle ölçülmekte. Gerek prestij gerekse de maddi getirisi fazla markaların korunması, için öncelikle sahibi adına tescil edilmesi ve art niyetli girişimlerin önüne geçilmesi gerekmektedir.




Marka Nedir ?

Marka; bir işletmenin mal veya hizmetlerini diğer işletmelerden ayıran her türlü ad, sözcük, şekiller, harfler, sayılar, malların biçimi veya ambalajları gibi çizimle görüntülenebilen veya benzer biçimde ifade edilebilen, baskı yoluyla yayımlanabilen ve çoğaltılabilen işarettir.



Marka Başvurusu dilerseniz internet üzerinden çevrimiçi ya da posta yoluyla(TPE gelen evrak birimine elden teslim edilerek) marka tescili nasıl yapılır ? sorusunun ilk aşaması, marka tescil ön araştırması dır. Alınacak olan marka burada daha önce başvurusu yapılmış markalarla her yönden karşılaştırılır. Bu aşabada sorun tespit edilmeyenler marka başvurusunu için hazırlanmalıdır. ,

Uluslararası Marka Tescili Kılavuzu
Marka ve Coğrafi İşaret Başvurularının Hazırlanması Marka ve Coğrafi İşaret İşlemleri İle İlgili Bilgiler ve Gerekli Belgeler
Marka Tescili Formu
Marka Tescili Ücreti

Yapılan başvurudan sonra yaklaşık 5-6 ay içerisinde marka ilana çıkar.İlan çıktıktan sonra 3 ay boyunca üçüncü şahıslar tarafından itirazlar gelebilir. Marka bu 3 ay sürenin sorunun itirazların kabul edilmemesi ile kesin olarak tescil edilir ve ilgili tarafa Marka Tescil Belgesi gönderilir.

Ayrıca Türk Patent Enstitüsü 18 Ocak 2015 tarihi itibariyle başvuru işlemlerini tümünü ÇES sistemi üzerinden e-imza/mobil imza aracılığıyla online (çevrimiçi) olarak yapılmasına olanak sağlayan sistemi devreye almıştır.

Marka tescili için gerekli evraklar ;

-Marka tescil başvurusu (Marka tescil sahibi yada vekalet verdiği yetkili tarafından doldurulmalıdır)
-Marka tescil ücretinin yatırıldığına dair dekont (marka tescil ücreti, markanın tabi olduğu sınıflara göre değişiklik göstermekte olup yatırılmadan dikkat edilmelidir.)
-Marka tesciline konu marka, logo ya da işaret
-Varsa vekaletname örneği


0 yorum:

Yorum Gönder

 
Nasıl Yapılır ? © 2013 | Plantilla diseñada por Ciudad Blogger