google.com, pub-2691688792875621, DIRECT, f08c47fec0942fa0

UÇURTMA NASIL YAPILIR






Uçurtma Nasıl Yapılır

Uçurtmanın Bilimsel Tanımı: Hafif malzemeler kullanılarak yapılmış yüzeylerin, rüzgâra direnç oluşturan yükselme yönünde oluşturduğu kuvvet ile bağlı bulunduğu ipin oluşturduğu kuvvet arasındaki etkileşim sonucunda gökyüzünde asılı kalan nesnelere verilen isimdir. İlk defa Çin de bulunmuş olup, Avrupa'ya 12 yıl Çin'de yaşamış olan Marco Polo aracılığıyla olmuştur.


Uçurtmalar arasında en bilinen ve meşhur olunanı altıgen uçurtmadır. Altıgen uçurtmanın nasıl yapıldğını, uçutmanın nasıl hazırlanıp süslendiğini, kısaca uçurtma hakkında bilmek istediklerinizi, aşağıda sırasıyla yayınlanan videoları izleyerek öğrenebilirsiniz.Videoların hazırlanmasında emeği geçen Uzman TV ve İstanbul Uçurtmacılar Der. Bşk.Mehmet Naci Aköz Beye teşekkürler.














Uçurtma Nasıl Yapılır, Nasıl Uçurulur


















1. Uçurtma yapımı için 0,5×1 cm eninde 70cm uzunlukta 3 tane çıta bulmamız gerekir.Sonra bu üç çıtayıda birbirine paralel bir şekilde birleştirerek ortadan cam çivisi ile (2 cm ufak ince çivi) ortadan çakarak birleştiriniz.

2. Çakılan çıtaları açıp eşit boşluk olacak biçimde ip yardımıyla bağlayınız.(Ne çok sıkı,ne fazla gevşek olacak şekilde bağlayın).

3. İskelet duruma gelmiş çıtanızı defter kapağı kalınlığındaki kağıdı çıtaların yanlarından 2'şer cm boşluk bırakarak kesiniz.

4. Bıraktığınız boşlukları uhu, tutkal vb bir yapıştırıcı sürün.Uçurtmayı fazla germeden  iç kısma doğru güzelce yapıştırınız.

5. Kapladığınız kabın ön bölgesine denge yapınız.Yukarıdan aşağı doğru baktığınızda  V şeklinde olmalı.Ortasından çıkan ip ise yarım çıta ebatlarında olmalıdır.

6. 1-2 cm eninde 25-30 cm boyunda kesilmiş bir kuyruk bağlayınız.Kuyruğun boyutu uçurtmanın etrafını minimum 3 kez sarmalıdır.Kuyruğu esnek ayarlamanız halinde 4 kez bile dolanabilir.

7. Uçurtmanızı hazırladıktan sonra isteğinize göre bir ip bağlayabilirsiniz.

Uçurtmamızı Nasıl Uçururuz?

-Uçurtmamızı havalandırırken rüzgarı arkamıza almalıyız. Ayrıca uçurtmanın çıtaları bize doğru bakmalı. Uçurtmayı asla araçların geçtiği caddelerde, balkonda veya elektrik tellerinin olduğu yerde kullanmayınız. Uçurtmamızı açmak için hazırlarken aynı bir bobini açarmış gibi açıyoruz ve uçurtmayı kaldırırken de işlemin tersini uyguluyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Nasıl Yapılır ? © 2013 | Plantilla diseñada por Ciudad Blogger