google.com, pub-2691688792875621, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ishal nasıl geçer

İnsan hayatının günlük yaşamında kötü etkileyen ve sağlığımızı ciddi olarak rahatsız eden ishal bazende önemli bir takım hastalıkların belirtileri de olabilir. İshal olanların vücudunda aşırı sıvı azalması sonucu düşen dirençle birlikte gelen halsizlik ve mide bulantısı , insanı yatağa mahkum etmektedir. Ülkemizde ishal vak'alarında ülkemiz de çocuk ölümlerinin en önemli sebeplerinden gelmektedir.Bu yüzden ishal hafife alınacak bir rahatsızlık değildir.Peki ishal belirtileri nelerdir ve ishal nasıl geçer bu konuda tavsiyelerimizi şöyle sıralayalım.Tabi öncelikle ilk yapılması gerekenin doktora gidilmesi gerektiğini belirtmekte fayda var.




İshal Belirtileri ve Nedenleri Nelerdir ?

İshal, vücut dışkısının normalden çok daha cıvık ve bağırsak hareketlerinin bozulması sonucu sürekli tuvalete gitme isteğinin oluşmasıdır. Bir günde üç defadan fazla cıvık (sulu) dışkı ishal olarak kabul etmektedir. Ayrıca ishal belirtileri arasında susuzluk, bulantı ve kusma, ateş yükselmesi, halsizlik, karın bölgesinde gaz ve ağrı gibi sayılabilir. İshal olmasının farklı nedenleri olabilir. Ancak bunların en önemlisi çevresel faktörlere dayanan sebeplerdir. Yoksulluk, kalabalık ve sağlıksız evlerde yaşama, kanalizasyon sorunu, temiz su elde etmekteki güçlükler, gıda yetersizliği ve sağlıksız gıdalar gibi olumsuzluklar ishalin nedenlerinden sayılabilir. Hastanın yaşına bağlı olarak bakterinin göstereceği etki de değişir. Sağlam bünyeye sahip olan kişilerde hastalık şiddetli olmazken , bünyesi zayıf olan özellikle çocuklarda şiddetli ishal olabilmektedir.


İshal Nasıl Geçer

İshalde en önemli etken vücudun su kaybını gidermektir. İshalle birlikte vücudun kaybettiği suyu geri kazanmak oldukça önemlidir. Tabi içilen bu suyun temiz su olmasına dikkat edilmelidir. Hatta içirilecek olan suyun kaynatıldıktan sonra tüketilmesi çok doğru bir hareket olacaktır.İshal durumlarında evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir karışım olan tuz ve şekerden oluşmaktadır. 1 litre ılık su içine 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz karıştırılır. Bu karışımın her dışkılama sonrası yarım su bardağı alınması tedavi için çok etkili bir yoldur.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan İshal Tedavisi için Karanfil Kürü

Kahvaltıdan 1 saat sonra, 8-9 adet karanfili, 2-3 parçaya bölüp, az bir su ile yutun. Akşam yemeğinden 2 saat sonra, yine 8-9 adet karanfili, 2-3 parçaya bölüp az bir su ile yutun. Bu kürü en fazla 1 hafta uygulayabilirsiniz. Bu kür için karanfil parçalanıp, yutulacak. Kesinlikle ezilmeyecek. Karanfilin taze olmasına dikkat edin. Karanfil kolay parçalanıyor ise, bilin ki bayattır. Bu kür uygulanmaz.
Not : Trombozit (platelet) düşüklüğü sorunu olan kişiler asla karanfil kürünü uygulamasın.





0 yorum:

Yorum Gönder

 
Nasıl Yapılır ? © 2013 | Plantilla diseñada por Ciudad Blogger