google.com, pub-2691688792875621, DIRECT, f08c47fec0942fa0

SAHURA NASIL KALKILIR

Oruç tutaçakların bu senede merak ettikleri konuların başın hiç kuşkusuz sohur gelmektedir. Sahura ne zaman kalkılır, saat kaçta kalsak daha doğru olur, sahura nasıl kalkılır, sahura nasıl niyet edilir gibi aklımızı kurcalayan bir çok soru vardır.

Sahura Ne Zaman Kalkılır?
Sahura kalkmanın aslında belirli bir zaman aralığı yoktur. Ancak imsak vaktine kadar yapılması gereken sahurun imsakten çok önce yapılması tavsiye edilmemektedir. Sahur, imsak vaktine daha yakın bir zamanda yapılmalıdır. Sahur için tavsiye edilen vakit, imsak vaktinin girmesinden 30 dakika ile 1 saat öncesine kadardır. Sahur, imsak vaktine ne kadar yakın olursa amacına o kadar daha uygun olacaktır.





Sahurda Nasıl Niyet Edilir

SORU: Hocam acaba gece yemek yiyip de oruç tutma düşüncesi olan ancak dille veya kalpten kesin olarak oruca niyetlenmeyen biri sabah kalktığında ben bugün oruç tutmayacağım dese acaba kaza mı kefaret mi gerekir?
CEVAP: Selamünaleyküm.
Ramazan gecesinde sahura kalkıp yemek yemek niyettir; sözlü niyet şart değildir. Sahurda yemek yerken yarın tutmayacağım diye söyleseydi o zaman sahur yemeği niyet olmazdı. Bu durumda sahurda yemek yoluyla niyet edip sabahleyin tutmayacağım diyerek yiyen keffaret ile cezalandırılır.




Sahurda Nasıl Beslenmeli

SAHURDA YUMURTA TOK - SODA SUSUZ TUTAR

"Ağır yemeklerden kaçının ve bol bol sıvı tüketin" uyarısı yapan uzmanlar, tok tutucu özelliğinden dolayı yumurtanın tüketilmesini öneriyor. Öte yandan kepekli makarna, bulgur ve esmer priniçten yapılan yiyecekler, beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmek, bol bol sebze ve salata yemek gerekiyor. Aşırı susayanlara önerim sahurda bir adet soda içleridir.

İFTAR MENÜSÜNDE NELER OLMALI?
Bütün besin gruplarından, kararınca almak gerekiyor. İftarda da hafif yemeli ve tatlı tercihini de güllaç gibi sütlü ve hafif tatlılardan yapmalı...

Örneğin; salata; sebze; yoğurt, ayran ya da cacık; et yine tavuk ya da balık ve tam tahıllı karbonhidratların olduğu bir menü iftar için oldukça sağlıklı.

Uzmanlar, sahur sonrası uyku saatleri için de önemli bir uyarıda bulunuyor. Sahurdan sonraki iki saat uyku, ritmi koruyor ve günlük hayatın uykuyla geçmesini engelliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Nasıl Yapılır ? © 2013 | Plantilla diseñada por Ciudad Blogger