NANE LİMON NASIL YAPILIR
Özellikle kış mevsimin gelmesiyle gribal enfeksiyonların yangınlaştığı bir dönemdeyiz. Soğuk algınlığı için veya öncede tedbir amaçlı yapılacak önlemlerden biri nane limon kaynatıp içmektir. Nane limon nasıl yapılır bilmeyenler için nane limon nasıl kaynatılır anlatarak, umararım yardımcı oluruz.Öncelikle bir cezveye ihtiyacımız var, cezveyi su ile doldurtuktan sonra içerisine 1 veya 2 tatlı kaşığı ufalanmış nane konulur. Ardından güzelce yıkanmış bir adet limonun yarısı veya çeyreğini dilimler haline cezvenin içine atılır. Cezve ocağa konur ve altı yakılır, kaynamaya başladığı zaman 1-2 dakika süre ile kaynatılır. Daha sonrasında ocaktan alınarak bir bardak veya fincana doldurulur. Burada tatlandırıcı kullanmamanızı önemle tavsiye ederiz.İçmekte zorluk çekiyorsanız tatlandırıcı olarak bal kullanınız. Nane-Limon; mide üşütmesine, nezle ve gribe, soğuk algınlığına ve sinirlere iyi gelmektedir.
- Bir adet limon
- Bir tutam nane (mümkünse taze)
- Bir cezve kadar su
- Orta boy cezve
Tarif
- Öncelikle limonumuzu bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölüyoruz.
- Suyumuzu cezvemize koyarak ocağın altını yakıyoruz.
- Nane yapraklarımızı da ufaltarak (taze nane bulunmuyorsa kuru olarak da kullanılabilir) cezvemizin içerisine atıyoruz.
- Dilimlenmiş limonumuzu cezvenin içerisine koyuyoruz.
- Ocağımızın ateşini arttırarak kaynayana kadar cezvemizi ocağımızın üstünde tutmaya devam ediyoruz. (1-2 dakika kaynatıyoruz.)
0 yorum:
Yorum Gönder